ideo) Pad4h Berborak Ketika Konvoi, Dua Penunggang J4tuh Motosikal Selepas Berl4nggar Sesama Sendiri

(video) Pad4h Berborak Ketika Konvoi, Dua Penunggang J4tuh Motosikal Selepas Berl4nggar Sesama Sendiri

Tindakan sekumpulan pemuda ‘berkonvoi’ dengan membawa motosikal perlahan membawa p4dah apabila dua daripadanya terj4tuh selepas berl4nggar antara satu sama lain.

Menerusi rakaman video dashcam yang dimuat naik melalui akaun Twitter @myjoe_ itu, terdapat lima buah motosikal bergerak perlahan secara berkumpulan. Dua daripadanya didapati sedang berbual di antara satu sama lain.

Tiba-tiba penunggang motosikal yang berada di belakang sekali mel4nggar salah seorang rakannya lalu kedua-duanya terj4tuh dan bergul1ng beberapa kali di atas jalan raya.

Imp4k kedua-dua penunggang motosikal terj4tuh itu telah menyebabkan topi kel3dar tert4nggal daripada kep4la masing-masing.

Pada akhir rakaman video itu, kenderaan yang mer4kam kemal4ngan itu membuat brek kecem4san untuk memperlahankan kenderaan dan meng3lak daripada mel4nggar kedua-dua m4ngsa.

Netizen berasa simpati selepas melihat keadaan yang menimpa kepada mereka. Orang ramai berharap tiada keced3raan serius berlaku dan kedua-duanya segera pulih.

Netizen turut meluahkan pendapat bahawa setiap penunggang motosikal tidak perlulah ‘lane-hogging‘ ketika berkonvoi kerana ia boleh menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

Sekiranya berlaku satu kemal4ngan kecil, ia boleh mel4rat menjadi kemal4ngan besar melibatkan orang lain.

Tambah orang ramai lagi, setiap penunggang motosikal perlulah menggunakan topi kel3dar yang menepati ciri-ciri kesel4matan yang dis4hkan oleh badan-badan berku4sa.

Sumber: Twitter @myjoe_ via thevocket

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*