Hilang Sejak Dua Hari Yang Lalu, Amiruddin Asyraf Akhirnya Ditemukan L3mas 

Hilang Sejak Dua Hari Yang Lalu, Amiruddin Asyraf Akhirnya Ditemukan L3mas

TEMERLOH: Seorang lelaki yang diIaporkan hiIang selepas dipercayai terjtuh semasa memancing di Sungai Semantan berdekatan Loji Air Semantan, Lanchang, di sini, Selasa lalu, ditemukan Iemas hari ini.

Pegawai Perhubungan Awam, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, m4yat Amiruddin Asyraf Mat Saman, 26 tahun, ditemukan Pasukan PenyeIamat di Air (PPDA) dan Unit K9 pada 10.28 pagi ini.

Menurutnya, seramai 55 anggota JBPM, poIis, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia dan Rela serta orang awam turut membantu dalam operasi mencari dan menyeIamat (SAR) yang memasuki hari kedua hari ini.

“Kita menemui m4ngsa kira-kira 1.5 kilometer dari lokasi kejadian. “M4yat dibawa keluar dari sungai terbabit untuk diserahkan kepada pihak poIis bagi tindakan selanjutnya,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Dalam kejadian Selasa lalu, m4ngsa bersama seorang lagi rakan terj4tuh ke dalam sungai semasa melakukan aktiviti memancing di lokasi tersebut.

Pasukan bomba menerima makIumat jam 6.22 petang mengenai kejadian itu. Bagaimanapun, saIah seorang daripada mereka, Yuhanif Abd Mushalleh, 32 tahun, berjaya diselamatkan k0mander operasi.

Sumber: astro via dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*